сряда, 11 януари 2012 г.

Дървена къща със семпъл съвременен дизайн

Тази къща е проектирана от Scott Edwards Architecture и се намира на брега на река Колумбия - Ванкувър, Уошингтън.
Къщата е с площ от 1,988 квадратни метра. Дизайнът на къщата е изчистен и специално създаден, за да задоволи изискванията на възрастна двойка, която пожелала да реновира домa в който живее.
Къщата е изградена предимно от дърво и успява да създаде приятна атмосфера и среда за живот, независимо от променящите се климатични особености. Дървото е най-подходящият материал за изграждане на къща в този район, имайки предвид метеорологичните особености. Климатът на мястото е доста неприветлив, но този дом е така проектиран, че да предлага уют по време на 9-те месеца изпълнени с дъждове, и да улавя слънчевите лъчи през зимата. Покривът - плосък с лек наклон - започва от спалнята, продължава издигайки се и свършва над дневната.

Къщата на река Колумбия



Изчистен дизайн на всекидневните пространства
 Цената за ремонтиране на тази дървена къща не е висока, но резултатът по никакъв начин не показва това. Сградата е функционална и просторна. Мебелите са малко, да не кажа оскъдни, което засилва допълнително усещането за простор и лекота. Цветовете са естествени - бяло, сиво, кафяво и черно. Като ярки акценти внасят някой произведения на изкуството - картини, вази и т.н. Камината също е важна част от интериора както визуално, така и функционално тя внася уют и топлина за обитателите на къщата.
Къщата е свързана посредством мостове с намиращите се в съседство къщи на синът и дъщерята на възрастната двойка, като по този начин се завършва този семеен имот.

Дървената къща



Няма коментари:

Публикуване на коментар